Urenregistratie ZZP

Urenregistratie ZZP

Afhankelijk van de branche waarin je werkt en wat voor werk je precies doet, komt het regelmatig voor dat ZZP’ers (zelfstandigen zonder personeel) tegelijkertijd aan een veelvoud aan opdrachten werken. Vaak is dat ook nog eens voor verschillende opdrachtgevers. Het is dan van groot belang om je uren goed te registreren. In dit artikel beschrijven we een urenregistratie app, die jou kan helpen met het bijhouden van je uren.

Wat is er mogelijk met apps die je uren registreren?

Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet meer met pen en papier de gewerkte uren bij te houden. Veel tijdrovend werk en je moet wel heel geordend en precies zijn om de boel overzichtelijk te houden. Tegenwoordig kan het gelukkig allemaal sneller en gemakkelijker, via een urenregistratie-app. Een dergelijke app geeft je de mogelijkheid om activiteiten aan te maken, te ordenen en te koppelen aan (meerdere) opdrachtgevers. Uren kunnen vervolgens toegewezen worden aan een specifiek project, ook bij eenzelfde opdrachtgever.

Als je aan een opdracht begint, of verder gaat met een opdracht, klik je op desbetreffende project om de tijd te laten lopen. Als je klaar bent, zet je de tijd weer stop. Dit kan ook achteraf, als je bijvoorbeeld even bent gaan lunchen. Zo kun je het overzicht houden over wat je op een dag gedaan hebt, en voor wie.

De voordelen

Een paar voordelen op een rijtje van de urenregistratiesoftware van Offective.

  1. Inzichtelijkheid
  2. De urenregistratie software van Offective levert een heel precies inzicht in de geregistreerde uren. De tijd die je aan een project of voor een bepaalde opdrachtgever hebt gewerkt, kun je in één oogopslag zien. Zo kun je jouw uren (en eventueel die van je werknemers) precies bijhouden. Overwerk en afwezigheid zijn met één druk op de knop overzichtelijk weer te geven.

  3. Duidelijkheid
  4. Duidelijkheid werkt twee kanten op: aan de ene kant naar jezelf en aan de andere kant naar je opdrachtgever. Je ziet precies hoeveel tijd je ergens aan kwijt bent geweest. Het wordt daardoor steeds makkelijker om in te schatten hoeveel tijd een project gaat kosten, mocht dat variabel zijn. Maar je weet ook precies hoe productief je werkdagen zijn geweest in de afgelopen periode.
    Aan de andere kant creëer je duidelijkheid naar je opdrachtgever. Met de urenregistratie software van Offective kun je met gemak een factuur sturen. Deze wordt gemaakt aan de hand van het project waar je uren voor geregistreerd hebt. Zo zorg je ervoor dat je opdrachtgever in één keer duidelijk heeft hoe lang hij van je diensten gebruik heeft gemaakt. Geen vage kosten, maar duidelijkheid: zoveel uur is er gewerkt, dus dat wordt in rekening gebracht.

  5. (Mobiele) app
  6. De app voor de urenregistratie kun je gemakkelijk installeren op je tablet of smartphone. Of je nu werkt met je telefoon, of dat die naast je ligt: je hebt altijd de ‘ouderwetse’ pen en papier bij de hand om je uren te noteren en registreren. Ook als je onderweg bent, of juist on the job. Met een paar klikken (of zogenaamde ‘phone taps’) heb je de hele urenadministratie weer op orde. Zonder losse notities of blaadjes die je nog een keer ergens moet verwerken. In de app is het namelijk al verwerkt en van daaruit kun je verder werken met je urenregistratie.

  7. Integratie met andere modules
  8. De urenregistratie software van Offective is naadloos te integreren met bijvoorbeeld de module projectmanagement of de personeelsmodule. Het Offective softwarepakket biedt meer dan slechts urenregistratie! De gehele bedrijfsadministratie kan met Offective worden gedaan. Of u nu als ZZP’er werkt, of personeel in dienst heeft. Of u nu een klein bedrijf heeft of een groot bedrijf dat op basis van projecten óf op basis van producten werkt: Offective heeft overal een keurige oplossing voor. Een overzicht van alle Offective modules vindt u op www.offective.nl.

Gratis urenregistratie proefaccount

Nieuwsgierig geworden? Probeer het gratis en vrijblijvend! De eerste dertig dagen zijn zonder verplichtingen en helemaal gratis. U zit nergens aan vast en kunt stoppen als u dat wilt. Maar er is een grote kans dat u er met alle plezier mee door blijft werken!

Voor startende ZZP-ers hebben wij een speciale actie! 1 jaar gratis urenregistratie ZZP software.

Probeer gratisJAAR GRATIS voor starters
 

Reageren niet mogelijk.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden