Urencriterium

Urencriterium

Bent u een ondernemer? Dan is het goed mogelijk dat u in aanmerking komt voor meerdere ondernemers-aftrekposten. Voor enkele aftrekposten moet u voldoen aan het urencriterium. In dit artikel leggen wij u uit wat dit urencriterium inhoudt en wat Urenregistratie Offective voor u kan betekenen.

Voorwaarden urencriterium

U voldoet onder twee voorwaarden aan het urencriterium:

  • Wanneer u in totaal 1225 uren besteedt aan uw onderneming(en)
  • Wanneer u meer tijd heeft besteedt aan uw onderneming dan aan andere werkzaamheden

Als u pas halverwege het jaar bent begonnen met uw onderneming, dan moet u toch 1225 uren besteed hebben aan uw onderneming.

Welke uren tellen mee?

Alle uren die u heeft besteed aan uw onderneming tellen mee met het urencriterium, dus niet alleen de facturabele uren. Let op dat u het aantal uren dat u heeft besteed aan uw onderneming wel kunt aantonen! Het is dan ook verstandig om al uw werkzaamheden bij te houden in een agenda of een urenregistratie programma.

Controle Belastingdienst

Omdat de Belastingdienst regelmatig controleert op het urencriterium is het belangrijk dat u al uw werkzaamheden overzichtelijk heeft vastgelegd zodat u direct kunt aantonen of u het urencriterium heeft gehaald.

Het bijhouden van uw uren kunt u doen in bijvoorbeeld een agenda of urenregistratie software. Het voordeel van een urenregistratie programma is dat de gewerkte uren direct bij elkaar worden opgeteld zodat u in één overzicht kunt aantonen hoeveel uren u heeft gewerkt en waar u deze uren aan heeft besteed.

Offective heeft een urenregistratie programma waarmee u voor slechts € 1,90 per maand uw uren kunt registreren.

Wilt u meer weten over de urenregistratie module? Ga dan snel naar: urenregistratie software.
Bent u benieuwd naar de kosten van onze urenregistratie software? Ga dan naar: prijzen.

Bronnen

Probeer 30 dagen gratis!

Reageren niet mogelijk.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden