Het belang van urenregistratie software

Voor elk bedrijf is het van belang dat de urenregistratie correct wordt bijgehouden en voor zowel de werkgever als de werknemer realtime inzichtelijk is. Het inleveren van briefjes met gewerkte uren is niet meer van deze tijd. Het belang van een eenvoudig en gebruikersvriendelijke urenregistratie (voor zowel computer als via de app) zullen we in dit blogbericht op een aantal hoofdlijnen toelichten.

 1. Benadruk de noodzaak van urenregistratie
  Zowel de werkgever als werknemer moeten er van doordrongen zijn dat uren registreren de sleutel is tot een gezonde bedrijfsvoering. U wilt immers weten waar de tijd blijft zodat -indien nodig- de productiviteit op individueel- en bedrijfsniveau kan worden verbeterd. Door te registreren in een cloud applicatie kunnen de facturen met een duidelijke verantwoording tijdig en vaak sneller worden verzonden. Het is van groot belang dat de uren tijdig geregistreerd worden. Het is aan te raden om de medewerkers hierin te instrueren.
 2. Urenregistratie is eenvoudig
  Een eenvoudige applicatie verkleind de kans op fouten en zal ervoor zorgen dat medewerkers het registreren van uren niet als een drempel ervaren. De applicatie moet dan ook de mogelijkheid bieden om in (tijd)hoeveelheden te registreren of naar keuze van tijd tot tijd te registreren. Beide soorten van registraties moeten eenvoudig aan een project of fase in een project kunnen worden gekoppeld. Ook moet het mogelijk zijn om bij de urenregistratie eenvoudig een toelichting te kunnen geven.
 3. Verlof en verzuim vastleggen in de urenregistratie
  Naast het registreren van de uren is het een must om verlof en verzuim in de urenregistratie op te nemen. Wanneer de verlof- en verzuimregistratie geïntegreerd is met de urenregistratie is het urensaldo altijd up-to-date! De medewerker kan dit zelf invoeren, de manager binnen een organisatie krijgt meldingen en kan aanvragen of registraties accorderen, weigeren, wijzigen en/of verwijderen. Uiteraard kan nu eenvoudiger worden vastgesteld of iemand klaar is met zijn urenregistratie, bij afwijkingen kunnen hiervan aan de medewerker of manager meldingen worden getoond.
 4. Het eenvoudige proces en de facturatie
  Er kan door de manager eenvoudig worden vastgesteld of iedereen zijn registratie heeft voltooid. Daarna kan het vervolgproces (de facturatie) worden gestart. Binnen de applicatie kan door middel van enkele klikken vanuit de urenregistratie een factuur met gespecificeerde bijlage worden gegenereerd. Hiermee kan de ondernemer het proces zoveel mogelijk automatiseren en fouten voorkomen. Hoe eenvoudiger de opzet van de urenregistratie, hoe minder tijd de controle kost.

Reageren niet mogelijk.

 
X

Eenvoudig en snel proberen

Ervaar Offective voorraadbeheer zelf met een proefaccount van 30 dagen. Na registratie ontvangt u direct een e-mail met de logingegevens. Dit is geheel vrijblijvend en uw account wordt niet automatisch verlengt.

Koppel bestaande administratie
Aanmelden